Bekijk alles

Raadpleeg de Engelse versie als onze officiële versie.Opbrengst

Europa
France(Français) Germany(Deutsch) Italy(Italia) Poland(polski) Netherlands(Nederland) Spain(español) Turkey(Türk dili) Israel(עִבְרִית) Denmark(Dansk) Switzerland(Deutsch) United Kingdom(English)
Aziatisch-Pacifisch
Japan(日本語) Korea(한국의) Thailand(ภาษาไทย) Malaysia(Melayu) Singapore(Melayu) Philippines(Pilipino)
Afrika, India en het Midden -Oosten
India(हिंदी)
Noord Amerika
United States(English) Canada(English) Mexico(español)
Op 2024/02/1

De vraag naar chips voor mobiele telefoons begint te herstellen en Qualcomm voorspelt een mild herstel in de industrie in 2024

Qualcomm, 's werelds grootste verkoper van smartphoneprocessors, verwacht dat de industrie in 2024 matig zal herstellen, met sterke smartphones, maar de markt voor verbonden apparaten blijft traag.


Qualcomm verklaarde dat zendingen van mobiele telefoons zijn afgenomen in 2023 en in 2024 stabiel zullen blijven of enigszins zullen toenemen. Analisten zeggen dat dit aangeeft dat het marktaandeel van Qualcomm in China wordt weggenomen door concurrenten.Hoewel de meeste fabrikanten van mobiele telefoons het probleem van overtollige inventaris al hebben aangepakt, blijft overaanbod een probleem voor het op een na grootste bedrijf van Qualcomm (het bieden van chips voor verbonden apparaten).

Qualcomm CEO Cristiano Amon verklaarde dat het bedrijf hard werkt om "zich voor te bereiden op de groei terwijl de brede inventaris van de industrie afneemt.".

De omzet van Qualcomm voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2024 (per 24 december 2023) bedroeg $ 9,935 miljard, een stijging van 5% ten opzichte van $ 9,463 miljard in dezelfde periode vorig jaar;Nettowinst van 2,767 miljard US dollar, een stijging van 24% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar van 2,235 miljard Amerikaanse dollar;Niet in overeenstemming met Non GAAP, het aangepaste nettowinst van Qualcomm voor het eerste kwartaal was $ 3,101 miljard, een stijging van 16% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar van $ 2,684 miljard.

Beleggers zijn op zoek naar tekenen dat consumenten hun smartphones in een sneller tempo upgraden.In dit opzicht verklaarde Qualcomm dat zijn Chip Business Revenue in het eerste kwartaal $ 8,42 miljard was, een stijging van 7% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar van $ 7,892 miljard, hoger dan de schatting van analisten van $ 7,99 miljard.Onder hen stegen de omzet van haar mobiele telefoonbedrijven met 16% tot $ 6,69 miljard, terwijl het vorige kwartaal een daling van 27% zag.

Qualcomm verklaarde ook dat Apple de patentvergunningovereenkomst met twee jaar zal verlengen.Het huidige plan zal doorgaan tot maart 2027. Qualcomm heeft ook een nieuwe overeenkomst getekend met Samsung Electronics, waarin Samsung het ermee eens is dat toekomstige apparaten Qualcomm -chips zullen gebruiken.

Het belangrijkste product van Qualcomm is processors en biedt ondersteuning voor de meeste smartphones ter wereld, waaronder de Samsung Galaxy -serie.Het biedt ook een modemchip voor Apple iPhone.

Hoewel Qualcomm probeert zijn afhankelijkheid van de markt voor mobiele telefoons te verminderen door de Automotive en Personal Computer (PC) -chips in te voeren, worden de winst nog steeds ernstig beïnvloed door de vraag naar mobiele telefoons, vooral in China.

Chips voor apparaten voor internetverbinding zijn nog steeds zwak.De omzet van Qualcomm uit het IoT -bedrijf in het eerste kwartaal was $ 1,138 miljard, een daling van 32% van $ 1,682 miljard in dezelfde periode vorig jaar;De omzet van de autobedrijf was 598 miljoen US dollar, een stijging van 31% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar van 456 miljoen Amerikaanse dollar.

Een ander onderdeel van de winst van Qualcomm is afkomstig van licenties van de fundamentele technologieën die alle moderne mobiele netwerken ondersteunen - fabrikanten van mobiele telefoons betalen kosten, ongeacht of ze Qualcomm merkchips gebruiken of niet.De gemachtigde bedrijfsinkomsten van Qualcomm waren $ 1,46 miljard, een daling van 4% van $ 1,524 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Qualcomm verklaarde dat het verwacht dat zijn omzet 8,9-9,7 miljard US dollar zal bereiken in het tweede kwartaal van het fiscale jaar van 2024.Dit is consistent met de gemiddelde verwachting van de analist van $ 9,36 miljard.Exclusief eenmalige artikelen, zal het winst per aandeel van het tweede kwartaal tussen $ 2,20 en $ 2,40 liggen, terwijl de gemiddelde voorspelling $ 2,26 is.

De mediane inkomstenschatting voor de chipactiviteiten van Qualcomm in het tweede kwartaal was $ 7,9 miljard, hoger dan de schatting van analisten van $ 7,86 miljard;De mediane inkomsten uit patentlicentiebedrijf waren $ 1,3 miljard, wat in lijn was met de verwachtingen.
0 RFQ
Winkelmand (0 Items)
Het is leeg.
Vergelijk lijst (0 Items)
Het is leeg.
Feedback

Uw feedback is belangrijk!Bij Allelco waarderen we de gebruikerservaring en streven we ernaar deze constant te verbeteren.
Deel uw opmerkingen met ons via ons feedbackformulier en we zullen onmiddellijk reageren.
Bedankt voor het kiezen van Allelco.

Onderwerp
E-mail
Comments
Captcha
Sleep of klik om het bestand te uploaden
Upload bestand
Typen: .xls, .xlsx, .doc, .Docx, .jpg, .png en .pdf.
MAX -bestandsgrootte: 10 MB