Bekijk alles

Raadpleeg de Engelse versie als onze officiële versie.Opbrengst

Europa
France(Français) Germany(Deutsch) Italy(Italia) Russian(русский) Poland(polski) Netherlands(Nederland) Spain(español) Turkey(Türk dili) Israel(עִבְרִית) Denmark(Dansk) Switzerland(Deutsch) United Kingdom(English)
Aziatisch-Pacifisch
Japan(日本語) Korea(한국의) Thailand(ภาษาไทย) Malaysia(Melayu) Singapore(Melayu) Philippines(Pilipino)
Afrika, India en het Midden -Oosten
India(हिंदी)
Noord Amerika
United States(English) Canada(English) Mexico(español)
Op 2024/07/5

Instelling: het gebruikspercentage van wafersfoundations zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 groter zijn dan 80%

Het laatste rapport van onderzoeksbureau Techinsights voorspelt dat de wereldwijde markt voor opslagchip momenteel goed presteert en vooral profiteert van de sterke vraag naar hoogbandbreedte geheugen (HBM) en de groei in het gebruik van NAND Flash -geheugen in AI -datacenters.De instelling verwacht dat naarmate de opslagmarkt zich herstelt en bedrijven zich actief voorbereiden op het komende verkooppiekseizoen, het capaciteitsgebruikspercentage van de fabrieken van halfgeleiders heeft overwonnen en de laagste jaar in de tweede helft van 2024 is groter dan 80% zal bedragen.


De instelling verklaarde dat de huidige capaciteitsgebruikssnelheid van de geavanceerde processen van TSMC bij 5 Nm en hieronder de verzadiging nadert, en er zijn ook meldingen dat fabrikanten van NAND Flash -geheugen op het punt staan ​​hun productiereductiemaatregelen te beëindigen.

Ondanks de Hot Storage -markt blijft de situatie op de industriële en automotive -chipmarkten onduidelijk.Vanwege de stagnerende marktvraag werden fabrikanten op gebieden zoals analoge chips en discrete apparaten gedwongen de productie te verminderen in de eerste helft van 2024. De instelling is van mening dat deze situatie tijdelijk is, en er wordt verwacht dat met de vertering van de inventaris, vraag inDeze gebieden zullen in de tweede helft van 2024 terugkeren, waardoor de verbetering van het capaciteitsgebruik in volwassen proceswaferfabrieken stimuleert.

Vooruitkijkend, met het uitgebreide herstel van de terminale vraag, voorspelt Techinsights dat de wereldwijde wafer Fab -capaciteitsvoorziening naar verwachting in de tweede helft van 2024 tot ongeveer 80% zal stijgen en een gemiddeld gebruikspercentage van ongeveer 90% bereiken tegen 2025.

De World Semiconductor Trade Statistics Organisation (WSTS) voorspelde onlangs dat de omzetgroei van de wereldwijde halfgeleiderindustrie in 2024 16,0%zal bereiken, naar verwachting tot $ 611,2 miljard, wat een nieuw historisch record vestigt.Verwacht wordt dat het in 2025 $ 687,4 miljard zal bereiken. Aangezien de vraag naar kunstmatige intelligentie (AI) blijft stijgen, zullen fabrikanten van fabrikanten van fab -apparatuur en fabrikanten van perifeer materiaal van halfgeleiders ook profiteren van deze trend om groei te bereiken.
0 RFQ
Winkelmand (0 Items)
Het is leeg.
Vergelijk lijst (0 Items)
Het is leeg.
Feedback

Uw feedback is belangrijk!Bij Allelco waarderen we de gebruikerservaring en streven we ernaar deze constant te verbeteren.
Deel uw opmerkingen met ons via ons feedbackformulier en we zullen onmiddellijk reageren.
Bedankt voor het kiezen van Allelco.

Onderwerp
E-mail
Comments
Captcha
Sleep of klik om het bestand te uploaden
Upload bestand
Typen: .xls, .xlsx, .doc, .Docx, .jpg, .png en .pdf.
MAX -bestandsgrootte: 10 MB